Verslag 2014

Hieronder staan onze ervaringen van de restaurants die we bezocht hebben in februari 2014.
Als je op de naam van het restaurant klikt kun je de betreffende website bekijken.

TEXAS ROADHOUSE - 7973 W. Irlo Bronson Memorial Highway - Kissimmee.

De keuze voor de eerste avond viel op Texas Roadhouse.
Het restaurant was half leeg, zo hadden we het nog nooit gezien en we kregen een grote booth samen.


Ik had via de mail een voucher voor een gratis appetizer ontvangen en Tom had wel zin in Rattlesnake bites.
Rounds of diced jalapeños and jack cheese, hand-battered and lightly fried. Served with our Cajun Horseradish sauce for dipping (700 cal.)
Meestal kies ik hier de spare ribs maar omdat de biefstuk hier zo goed is nam ik deze keer ook een steak. Een  “kale” biefstuk vind ik niet zo lekker maar ze hadden een heerlijke saus van Portabello mushrooms ($ 0,50) en Tom nam pepersaus. We hadden er allebei patat en een salade bij. De steaks kosten maar $ 9,99 en tijdens het Happy Hour zijn ze nog goedkoper en ze zijn echt goed.


Voor het eten voelde ik me een beetje gaar en moe maar knapte snel weer op na wat gegeten te hebben, het was erg lekker.
Dit restaurant is niet duur en kwalitatief zeer goed. Leuke bijkomstigheid is dat er doppinda's op tafel staan en je lekkere warme broodjes met kaneelboter krijgt.

Ze hebben momenteel ook een Early bird menu voor  $7.99 van maandag tot en met donderdag tot 18 uur waarbij je kunt kiezen uit:
  • 6 oz. Sirloin Steak
  • 10 oz. Road Kill Chopped Steak
  • Grilled Pork Chop (Single)
  • Pulled Pork Dinner
  • Grilled BBQ Chicken
  • Country Fried Chicken
  • Chicken Critters Dinner
  • Grilled Chicken Salad
  • Chicken Caesar Salad
  • Chicken Critter Salad
All dinners (except salads) are served with two made-from-scratch sides along with bottomless fresh-baked bread and peanuts.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

MARKET STREET CAFE, 701 Front St, Kissimmee. CELEBRATION

We vinden het erg leuk om de eerste ochtend voor het ontbijt uit eten te gaan en zijn nu al een paar keer bij Cracker Barrel geweest en ook Keke's breakfast café vinden we lekker maar die ligt vlak bij de Mall at Millenia dus een eindje weg. Omdat we goede verhalen gehoord hadden over Market Street Cafe in Celebration besloten we dit restaurant eens te proberen.
Het plaatsje zag er weer sprookjesachtig uit met die mooie blauwe lucht en die geweldige huizen langs het water. We gingen buiten op het terras zitten bij Market street café en bestelden een koffie en een jus d'orange. Ze moesten steeds snel de andere tafels afruimen want het leek anders de film Birds, wat een kabaal maakten die vogels.


Ik koos voor een American omelette met ham, American cheese hash browns ($ 7,95) en toast en Tom maakte zijn eigen combo met roerei, bacon en ook toast en hash browns (ook $ 7,95).
Het smaakte inderdaad goed. Om ons heen waren er al mensen die gerechten voor de lunch bestelden en de salades en broodjes zagen er allemaal zo lekker uit. Hier gaan we zeker nog eens eten.


 Het interieur van deze zaak is een echte diner en ziet er hartstikke leuk uit.

CHUYS
De tweede avond gingen we eten bij Chuy’s, 7913 W Irlo Bronson Memorial Hwy, Kissimmee. Een Tex Mex restaurant waar we nog niet eerder geweest zijn.
Binnenkort wordt er een 2e filiaal geopend op de hoek van Sand Lake Road en International Drive.


Er was volop plek om te parkeren en er zaten diverse mensen buiten te eten, het zag er gezellig uit. De receptie was leuk om te zien en het restaurant had een beetje het interieur van een diner vonden wij. Er stond een dame in een apart gedeelte verse tortilla's te maken. We hadden een vriendelijke serveerster die van alles vertelde en uitlegde en we bestelden een biertje en een wijntje waar we tortilla chips en een Salsa fresca  dip kregen.
Deze was lekker maar best pittig, later kregen we ook een Creamy Jalapeno sausje.
Ik koos voor de dagschotel,  Elvis Green Chile Fried chicken ($ 8,89)
A Chuy’s original. A tender chicken breast breaded with Lay’s potato chips, deep fried and smothered in Green Chile sauce, guacamole and cheddar cheese. Served with green chile rice and refried beans

en Tom nam een Fajita combination; Comida Deluxe ($ 10,99)
Cheese Tex-Mex enchiladas, chicken flautas, a seasoned ground sirloin crispy taco, guacamole & homemade tostada chips dipped in chile con queso

Ik vind guacamole erg lekker en bij mijn gerecht kreeg ik een apart schaaltje met deze saus en smeerde deze rijkelijk over de kip. Nou dat had ik niet moeten doen, die saus was heet!
Ik vroeg snel om een glas water om te blussen en kreeg toen de guacamole van Tom die wel lekker smaakte. Ook het sausje met de Jalapeno’s was er lekker bij.
We vinden dit restaurant erg gezellig ingericht en het personeel is vriendelijk maar qua kwaliteit van het eten vinden we Abuelo’s , 2431 West Osceola Pkwy. Kissimmee toch beter. Maar we vinden het altijd leuk om wat nieuws te proberen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
BJ's RESTAURANT AND BREWHOUSE , 8761 Vineland Avenue, Orlando

Er zijn in Orlando 2 locaties van een BJ's Brewhouse, één bij The Mall at Millenia en één bij The Loop.  Sinds vorig jaar is er een bijgekomen bij Lake Buena Vista en daar gingen we vanavond eten. Vorig jaar waren we bij The Loop geweest maar deze is dichter bij voor ons.

 
Het is een modern restaurant met een sport bar en er hangen heel veel televisies met sport uitzendingen.
De menukaart is zeer gevarieerd met lekkere gerechten.
Omdat ze zelf bier brouwen hebben ze ook een uitgebreide bierkaart.

We wilden een aanbevolen dessert proberen en bestelden daarom deze keer geen appetizers.
Tom koos voor een Crispy jalapeño burger met dunne frietjes erbij ($ 10,50).

Fried jalapeños, pepper jack cream cheese, chipotle mayonnaise, Baja sauce, red onions, tomato and lettuce.
en ik nam Angel hair pasta met garnalen ( $ 14,90).


Our delicate angel hair pasta tossed with olive oil, garlic, sun-dried tomatoes, fire-roasted red peppers, fresh basil, feta cheese, pine nuts, Roma tomatoes topped with fresh Parmesan cheese and parsley. Choice of chicken or scampi.

Daarna namen we een trio van Pizookie’s ($ 9,50) ; Perfect for sharing! Three mini Pizookies® each served with one scoop of your choice of ice cream.

Van links naar rechts: Peanut butter, Triple chocolate en Red velvet Pizookie.
Dit restaurant is echt een aanrader want de sfeer en het eten zijn heel goed.
BJ's is the place to catch all the games in high definition on our large screen tv's.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

KOBE JAPANESE STEAKHOUSE -Lake Buena Vista -8460 Palm Parkway, Orlando


Vanavond wilden we van het Early Bird menu ($ 18,00 pp) gebruik maken bij Kobé Japanese steakhouse, dat is van 17 tot 18 uur.

We kozen dit keer voor de locatie in Lake Buena Vista.
Er zijn meerdere locaties in Orlando; o.a.
Kirkman/Universal,5605 S Kirkman Rd, Orlando

I-Drive / Convention, 8148 International Drive, Orlando
en Kissimmee, 2901 Parkway Blvd


We werden met 6 andere mensen aan de Hibachi tafel gezet. Onze chef was Yuki en hij maakte er niet zo’n show van, maar koken kon hij als de beste.
Wij vinden dit niet zo erg want het gaat ons om het eten en de grapjes die ze maken kennen we ondertussen wel.
Het smaakte ons prima en we dronken er een Ichiban biertje bij. Het menu bestond uit heldere champignonsoep, een salade, gebakken groenten, noedels, gebakken rijst, kip en biefstuk.
De ginger sauce en yummie yummie saus die je er bij krijgt zijn om te smullen.


Na 9 uur 's avonds hebben ze ook een special dinner for two
https://www.kobesteakhouse.com/promotions/dinner-for-two/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


EARL OF SANDWICH - Downtown Disney

Bij Earl of Sandwich aten we een overheerlijk warm broodje. Tom koos de Tuna Melt ($ 5,99) en ik de Full Montagu ($ 5,99).  Ik had een voucher ontvangen via de mail en uitgeprint voor een gratis chocolate brownie en die kregen we ook mee.

Tuna melt; Albacore tuna salad & Swiss

The Full Montagu;  Roasted beef, turkey, Swiss, cheddar, lettuce, tomato & mustard sauce en


------------------------------------------------------------------------------------------------------
PADRINO'S CUBAN BISTRO - 13586 Village Park Drive Suite 304,  Orlando

Bij dit Cubaanse restaurant vlakbij The Loop waren we nog niet eerder geweest en waren erg benieuwd hoe het zou zijn.


Vooraf kregen we een soort bananenchips met een uien/knoflook dressing, dit zag er leuk uit en smaakte wel lekker.



Daarna bestelden we een gemengde appetizer; Cuban Sampler ($ 10,99)
Picadillo Empanadas, Croquetas, Creole Chicken and Chorizo Fiesta Tostones
Dit gerecht was lauw en het smaakte flauw.

Als hoofdgerecht koos ik ; Rosa's Chicken Steak ($ 13,99)
Mom's specialty. Marinated grilled chicken breast covered with sautéed onions. Served with white rice, black beans and sweet plantains
Tom nam ; Picadillo ($ 10,99)
Freshly ground beef slow cooked in a light tomato sauce. Served with white rice, black beans and sweet plantains
We vonden het geheel tegenvallen. Alles smaakte heel vlak en het restaurant is niet echt sfeervol. De serveerster was wel vriendelijk en deed erg haar best daar lag het niet aan maar dit restaurant gaat van onze lijst en hier gaan we niet nog eens naar toe.
TripAdvisor
Zo zie je maar dat gelukkig iedereen anders is want op Tripadvisor krijgt Padrino's Cuban Bistro goede recensies.
Most Recent Traveler Reviews:
  • Mar 16, 2014: “Loved the Cuban Sampler and the Ropa Vieja. I was looking for some latin food and...” more
  • Mar 13, 2014: “All seven of us raved about our well-priced meals that were outstanding in quality and portion...” more
  • Mar 11, 2014: “great service, nice, cool place, with great food. the day we visited we were EXHAUSTED after...” more
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
BAYRIDGE SUSHI , 2189 E Semoran Blvd, Apopka

De krant Orlando Sentinel publiceert elk jaar de Foodie Awards, een verkiezing waarbij de lezers de beste restaurants kiezen. Dit jaar was het al voor de 16e keer.
Op de enorme lijst hadden we ook een sushi restaurant in Apopka zien staan, Bayridge sushi. We besloten vanavond dit restaurant te proberen.
We bestelden Tuna Tataki ($ 8,95) vooraf en daarna verschillende sushi.
Tom bestelde Jalapeno Tuna roll ($ 10,95) en ik koos Dragon roll ($ 8,95) met eel en avocado.
Later bestelden we nog California rolls ($ 42,5) en Shrimp Tempurah ($ 6,25).


Tuna Tataki

Jalapeno tuna roll en Dragon roll

California roll en Shrimp Tempurah
Mocht je ooit naar Kelly Park of Wekiwa Springs gaan voor een dagje dan is dit restaurant in Wekiva Riverwalk winkelcentrum echt een aanrader.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 YELLOW DOG EATS , 1236 Hempel Avenue, Windermere

Ik had op verschillende sites al lovende berichten gelezen over Yellow Dog Eats en dit restaurant stond hoog op mijn lijstje om te proberen. Het restaurant is dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur en van 17 tot 20 uur is er Happy Hour.


Je zou het zonder navigatie nooit gevonden hebben want het ligt aan een weg waar je normaal nooit zou komen. In tegenstelling tot de meeste restaurants in Amerika moet je hier als je binnenkomt zelf de menukaart pakken en gaat dan ergens een plakje zoeken. Je kunt boven zitten of buiten op het terras.


Het ziet er heel apart uit met allerlei gekke snuisterijen.


Wij kozen voor een plekje in de tuin en bekeken de enorme menulijst.
Het zijn voornamelijk sandwiches of salades die je kunt bestellen.
Als je een keus gemaakt hebt, ga je met je bestelling naar de counter aan de voorkant van het restaurant en plaatst je order.
Je naam wordt dan later omgeroepen zodat je het op kunt halen.
Ik nam de Holy Crap ($ 10,95) :

Named by a beloved friend and customer, this weekly special quickly became a fan fave! Featuring our honey mesquite roasted turkey piled high and pressed to perfection with avocado, pecan-smoked bacon, goat cheese, red onions and basil mayo served on our thick sliced multi-grain bread.

Tom nam de Retrievers Roast ($ 9,95) :

 A “great fetch” with seasoned mid rare roast beef, vine ripened tomatoes, smoked Gouda cheese, caramelized onion and watercress, served on our thick sliced, multi-grain bread and spread with sweet smokey pommery mustard and a cranberry-horseradish jalapeño mayo.

Mijn sandwich was geroosterd en was erg lekker.
Tom vond zijn sandwich wat tegenvallen omdat alles koud was maar de saus vond hij wel lekker.
We namen er wat gebakken aardappels bij.
Omdat ze Tom teveel berekend hadden voor zijn bier kregen we ter compensatie 2 overheerlijke brownies met lekkere pure chocolade. (Daar is helaas geen foto van want ze waren al op voordat we er erg in hadden.)
In de tuin stond een oud Volkswagen busje waarin je kon zitten om te eten, echt grappig.

Als je eens een keer heel wat anders wilt proberen dan de standaard keten restaurants is dit zeer de moeite waard. Wij verzamelen lucifersdoosjes van plekken waar we geweest zijn. Omdat er bijna nergens meer gerookt mag worden delen ze deze bijna nergens meer uit maar hier lagen ze wel en namen we ze mee voor onze collectie.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
OUTBACK STEAKHOUSE 7804 W. Irlo Bronson Hwy., Kissimmee

Een vakantie in Florida is niet compleeet zonder een bezoek aan een Outback steakhouse. Wij kiezen meestal voor de locatie in Formosa Gardens en deze keer hadden we een eetafspraak met Cindy die we kennen van het Orlando fans forum.
We kwamen tegelijk aanrijden en herkenden elkaar direct.


Aan gesprek stof hadden we geen gebrek, we hadden o.a. beiden de superaanbieding van ArkeFly geboekt voor 279 euro en het was heel gezellig.
We bestelden een Bloomin' Onion vooraf. Hier hadden we zo naar uitgekeken en voor Cindy was het de eerste keer dat ze er een at.


Als hoofdgerecht hadden we alle drie een steak met Aussie fries en een Caesar salad.


Tom en ik hadden de steak plates voor $ 9,99 met voor mij de Wild mushroom sauce en voor Tom Diablo sauce. Ze smaakten super.

Our 6 oz. signature sirloin topped with a zesty chili pepper cream sauce. Served with Aussie fries
Helaas van mijn bordje geen foto want ineens blokkeerde mijn cameraatje en kon ik geen foto's meer maken, daarom onderstaande foto van hun website. Gelukkig werkte hij later weer.
Our 6 oz. signature sirloin topped with our rich Marsala and wild mushroom sauce. Served with Aussie fries
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CODY'S ORIGINAL ROADHOUSE    1041 Lakeshore Drive, The Villages

Er zijn meerdere locaties van dit restaurant helaas nog niet in Orlando.
3100 SW Archer Road , Gainesville
2505 SW College Road Ocala
en  1926 Capital Circle NE Tallahassee.

We gingen vanavond eten bij Cody's in The Villages en waren nog op tijd voor het Early Bird menu.
We kregen eerst een buzzer mee en de wachttijd zou 15-20 minuten bedragen maar we stonden nog niet buiten of het ding begin al te knipperen en te trillen.
Het restaurant lijkt op Manny’s Chophouse en heeft ongeveer dezelfde acties zoals free fajitas en steak night.

Er stonden doppinda’s op tafel en omdat het Happy Hour was kregen we ieder 2 drankjes.
We kregen een lekkere (onbeperkte) salade en warme broodjes met kaneelboter.
Met de voucher voor een gratis appetizer bestelden we Buffalo shrimp ($ 7,98).

Cody's Buffalo Shrimp: Large, butterflied Gulf Shrimp, lightly seasoned with flour, battered and fried  golden brown.
Tom koos een chopped steak met garlic mashed potatoes ($ 11,98)


Roadside Chopped Steak: pieces of steak that cody messed up and cut too small to serve. he chops it up in our meat grinder, char-grills it to perfection and smothers it with our grilled onions.

en ik had spare ribs met een loaded baked potatoe ($ 11,98)


Bbq Baby Back Ribs:"best ribs i ever had!" we hear this all the time; our ribs are better than some of the best rib joints in town! seasoned and served with cody's award winning bbq sauce.



We hebben zitten smullen. Wat een fantastisch restaurant is dit en je kijkt er je ogen uit, het restaurant zat stampvol. Het is iedere dag al vanaf 11 uur geopend voor lunch.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
OLIVE GARDEN 

Vanavond gingen we eten bij Olive Garden aan de 192.
We reden er via de Old Lake Wilson Rd > Sinclar Rd > Connector Rd > en de 429 naar toe, dat is een rustige snelle weg.

Er stonden al veel mensen te wachten en de wachttijd bedroeg 20-25 minuten. Daar dromen Nederlandse restaurant eigenaars toch van, een tafel die wel 3x op één avond vol gaat.
We kregen een buzzer mee en na een half uur konden we aan tafel.
We kregen warme bread sticks en de heerlijke gemengde salade.


Ik had een voucher voor een gratis appetizer of dessert bij aankoop van 2 hoofdgerechten.
Ik wilde graag de Chicken en shrimp Carbonara maar die is erg machtig en kun je makkelijk delen.
We besloten toen de voucher te laten voor wat het was en als voorgerecht bestelden we Smoked Mozzarella Fonduta ($ 8,79)

Oven-baked smoked mozzarella, provolone, parmesan and romano cheese. Served with Tuscan bread.

We deelden dus het hoofdgerecht: Chicken & Shrimp Carbonara, dat is nooit een probleem en we kregen gewoon het gerecht geserveerd op 2 borden ($ 17,49).

Served with pasta in a creamy parmesan sauce with bacon and roasted red peppers.

Ik dronk er een lekker glas rode wijn bij en het alles smaakte zeer goed.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
URBAN FLATS - 132 W Plant Street, Winter Garden

Vanavond gingen we een nieuw restaurant proberen Urban Flats in Winter Garden.
Het restaurant ligt in Plant Street, in het historische deel. Er is hier ook een Railroad museum.
De straat zag er gezellig uit en het restaurant was nog niet druk. Als het mooi weer is kun je hier fijn buiten zitten op het terras.




We zaten in een booth en de bediening was zeer professioneel.
Vooraf deelden we een flatbread, waar ze bekend om staan, uit de houtoven.




We hadden de flatbread met vijgen, Parma ham, blauwe kaas, mozzarella en lente-uitjes.
Het smaakte super.
Daarna had Tom een hamburger gekozen met Swiss cheese, die hij heerlijk vond. Het bordje zag eruit als een schilderijtje.


Ik had vanavond zin in vis en koos en stukje zalm met gebakken rode aardappels en verse groenten.



We hebben gesmuld. Je kunt goed proeven dat alles vers bereid wordt, dit restaurant komt op de lijst van favorieten en kunnen we iedereen aanraden.
We kwamen nog even in de verleiding om chocolade fondue toe te nemen.
Om ons heen zagen we dit bij een aantal tafels voorbij komen en het zag er lekker uit maar we hebben het niet gedaan.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
COLUMBIA RESTAURANT ,  649 Front Street , Celebration

We hebben lang getwijfeld met welk restaurant we onze vakantie wilden afsluiten en er zijn verschillende restaurants voorbij gekomen en waren het er over eens dat Columbia wel een geschikt restaurant zou zijn.
De wachttijd bedroeg ongeveer een half uur en in die tijd wandelden we langs het meer en de andere restaurants in de hoofdstraat.


Het restaurant is erg gezellig en we kregen een leuke tafel zodat we beiden het restaurant konden overzien. We kregen warm Cubaans brood en ik nam een glas Sangria.
We bestelden beiden als hoofdgerecht Filet Mignon "Chacho" ($ 32,00) en als bijgerecht de beroemde 1905 salade ($ 9,90).


The Columbia’s legendary salad tossed at your table. Crisp Iceberg lettuce with julienne of baked ham, natural Swiss cheese, tomato, olives, grated Romano cheese and our famous garlic dressing and Worcestershire sauce.

Filet mignon "Chacho";
in memory of the spirit of our great uncle Evelio “Chacho” Hernandez, youngest son of the founder. This is our best-selling center-cut Filet Mignon, served with a rich sauce of bourbon, shallots and mushrooms. Flambéed tableside with a shot of our very own smooth tastingsmall-batch, aged in oak 121 proof bourbon, called “Chacho.” Served with roasted potatoes and vegetables. 


De salade is heerlijk en de biefstuk zo mals.
We hebben genoten van de hele entourage en vonden het een goede afsluiter van onze vakantie samen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het was me eindelijk eens gelukt om via Groupon een aanbieding te boeken en wat voor één!
In historisch St. Augustine gaan we met een lokale gids een City Walk doen langs verschillende restaurants om allerlei lekkernijen te proeven; een Savory Faire Food & Wine Tasting Tour.




Het lijkt me helemaal super en echt iets voor ons.

Hieronder het verslag van deze tour:
Om half 2 meldde onze lokale gids Shawna zich. Er was een echtpaar uit Montreal, Canada en een stel uit Ohio. Onderweg vertelde ze veel over de geschiedenis van het stadje en maakten we diverse stops.
Ze was zelf geboren in St. Augustine en was er nu makelaar en daarnaast deed ze deze tours omdat ze het zo leuk vond en wist enorm veel te vertellen.
De eerste stop was bij Old City House Inn, hier kregen we een flink glas Pinot noir en een warm gerecht met kip, rijst en ananassaus. Erg lekker.



Het was direct al gezellig in de groep en we kletsten over van alles en nog wat.
De volgende stop was een Cubaans restaurant waar we een typisch Cubaans broodje kregen met ham, kaas en een mosterdsaus met daarbij een glas witte wijn. Het was erg smakelijk.

Onderweg babbelde de gids er op los en bekeken we de leuke Spaanse huizen en smalle straatjes.
Bij de volgende stop konden we in een wijnwinkel een soort sinaasappelwijn proeven met een smoothie. Dit was niet echt aan ons besteed.
De winkel was mooi ingericht en leuk om binnen geweest te zijn anders zou je er zo voorbij zou lopen.


Daarna was Griekenland aan de beurt en vooraf kregen we gebakken kaas die aan tafel geflambeerd werd, we moesten dan hard “hoppa” roepen. We kregen er pita brood bij en daarna kregen we een wrap met lamsvlees, salade en tzatziki met lekker veel knoflook.




Het restaurant had mooie muurschilderingen en het eten smaakte erg goed.
In George street waar we door wandelden deelden ze ook van alles uit van popcorn tot pizza.
Tussendoor maakten we een stop bij een winkeltje met allerlei theesoorten en kruiden. Hier kregen we een kaneelthee te drinken en kon je bleekselderij eten met allerlei kruiden erbij.


Zelf ben ik niet zo’n liefhebber van bleekselderij (behalve in aardappelsalade :)) en ik vond de combinatie erg vreemd. De mevrouw van het theewinkeltje vertelde wel vol passie over haar kruiden en theezaakje.
Tenslotte liepen we naar The Gourmet Hut waar er buiten een tafel voor ons klaarstond.
We kregen gebakken Grouper met rijst en een lekker glas witte wijn en als dessert Hongaarse cake met heerlijk zelfgemaakt vanille-ijs. Toen hadden we ook wel genoeg gegeten en gedronken.




We zijn helemaal niet gewend om overdag zoveel te eten en te drinken eigenlijk.Van de gids kregen we nog een envelop met vouchers en recepten en ze vroeg ons als we het leuk gevonden hadden een recensie op Tripadvisor te schrijven.
Deze tour kunnen we iedereen die van lekker eten houd en ook wat van de geschiedenis van St. Augustine wil weten, van harte aanbevelen.
Leuk You Tube filmpje met snacks die volop te koop zijn in George Street.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
CULINAIRE TOUR ANIMAL KINGDOM LODGE

In het hotel Animal Kingdom Lodge is er iedere dag om 16 uur een gratis culinaire tour .
Hier had ik over gelezen op het Disney food blog en leek me erg leuk.
Je hoeft niet van tevoren te reserveren, je kunt je gewoon melden bij de ingang van het restaurant Boma.
We konden bij de ingang van het hotel na het laten zien van een foto ID (rijbewijs in ons geval) doorrijden naar de parkeerplaats en bekeken de lobby van het hotel.






Het ziet er allemaal mooi uit en het Animal thema komt overal terug, dat kun je wel aan Disney overlaten.
We liepen naar buiten waar je diverse dieren kon bekijken die daar rond lopen zoals giraffen, zebra’s, antilopen etc. We hebben echt een hele poos staan genieten, wat was dit leuk.
Een groot aantal hotelkamers kijkt hier uit op de vlaktes met dieren.



 



We meldden ons om 4 uur bij de ingang van het restaurant Boma en eerst leek het erop dat we een privé tour zouden krijgen maar later meldden twee dames zich.


Bekkie, een meisje uit Zuid-Afrika die hier stage loopt, leidde ons rond en vertelde vol enthousiasme over haar land en over het restaurant. Ze waren in de open keuken druk bezig het eten voor te bereiden voor het buffet wat om 4.30 uur zou starten. We kregen een soepje te proeven, Butternut squash soup wat erg zoet smaakte en daarna een overheerlijk toetje. Een zebra dome, met ganache chocolade en Amarula. Die likeur vind ik erg lekker.




Later nam Heidi, een ander Zuid-Afrikaans meisje, het van haar over Zij leidde ons rond in Jiko het naastgelegen show cooking restaurant. Zij studeerde ook hospitality management in Capetown en vertelde van alles over het restaurant en werken bij Disney. We kregen 3 soorten brood te proeven, zoals pita brood, naanbrood en papadums met 4 verschillende dips, een soort humus. Dat smaakte goed en we kletsten gezellig met ons kleine groepje.


We vonden het echt leuk dat we dit meegemaakt hebben. De menukaart van Jiko mochten we meenemen want ze hopen natuurlijk dat je hier nog eens gaat dineren, maar wij vinden de prijzen toch wel erg aan de hoge kant.

6 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen, en wat een heerlijke dingen hebben jullie gegeten, ik moet deze blog even goed onthouden voor een eventuele volgende keer. Er zijn toch wel een paar restaurants die ik graag nog een keer wil proberen.
    En leuk dat ik ook op de foto sta ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn zeker heel veel leuke restaurants. Het was gezellig bij Outback, de foto is inderdaad erg leuk.

      Verwijderen
  2. wat leuk om dit allemaal te lezen,wij willen volgendjaar maar Orlando gaan en we gaan zeker een paar van jou tips navolgen.had wel een vraagje hoe kom je aan die bonnen? voor gratis bijgerechtjes?groetjes Natasja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Natasja, bedankt voor je berichtje en fijn dat je mijn tips kunt gebruiken. Bij diverse restaurants kun je je aanmelden voor hun nieuwsbrieven of email club zodat je aanbiedingen ontvangt. Doe dit ongeveer een week voor je vertrek want anders zijn de vouchers niet meer geldig. Veel plezier met de voorpret.

      Verwijderen
  3. Ben altijd erg blij met jullie tip en foto's en heb weer wat tips van je over genomen. Vorig jaar op jullie advies de bang bang shimps bij bone fish grill gegeten erg lekker, en voor dit jaar weer een paar nieuwe er bij. We moeten denk ik alleen wat langer gaan want de lijst van restaurants word steeds groter :-)
    Groetjes Annette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Annette, bedankt voor je leuke reactie en fijn dat je tips uit ons verslag kunt halen. Onze favorieten lijst wordt ook steeds langer en er zijn ook een aantal restaurants die we wel eens zouden willen proberen. Moeten maar eens gaan overwinteren daar denk ik, haha.

      Verwijderen