MILLERS ALE HOUSE - 8123 Irlo Bronson Memorial Highway - Kissimmee
Voor de avond van aankomst hadden we Millers Ale House op de planning staan, hier waren we nog niet eerder geweest.
We moesten een kwartiertje wachten en bestelden allebei een hamburger met frites. Het restaurant is een soort sports bar met veel televisies langs de kant die allemaal op andere zenders staan.
Het eten smaakte goed alleen leek het of de mayonaise die ik bij de patat kreeg vol met gelatine zat, die was zo dik, niet lekker.
Ik moet toegeven dat ik BJ's Brewhouse, ook een restaurant/sports bar, een gezelliger restaurant vind.
Je kunt je aanmelden voor hun email nieuwsbrief
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NIKKO'S EGG CITY - 35496 Highway 27 - Haines City
Onze traditie is om de eerste dag uit ontbijten te gaan en onlangs had ik wat gelezen over Nikko's Egg city in Haines City. Het ontbijt/lunch restaurant is iedere dag, behalve maandag, geopend van 7 tot 14 uur. Dit restaurant zit naast Manny's Chophouse en is een soort diner, de restaurants delen de parkeerplaats.
Het ontbijt is tot 14 uur en na 11 uur serveren ze ook de lunch. Het was er goed druk maar ze hebben heel veel zitplaatsen.
Ik bestelde een omelet met ham en kaas en home fries en Tom koos roerei met bacon en we kregen er toast bij. Het smaakte erg lekker.
Dit ontbijt restaurant is een echte aanrader, vriendelijk personeel en lekker eten. Ik heb nog erg gelachen toen ik naar het toilet ging want op de deur van de heren stond "Sausage" en bij de dames "Eggs".
Op de ochtend van vertrek hebben we hier lekker nog een keer ontbeten. Ze hebben een zeer uitgebreide kaart en omdat we nu op zondag waren moesten we ruim een kwartier wachten tot er een tafel vrij kwam.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BENIHANA - 1751 Hotel Plaza Blvd, Orlando of 12690 International Drive, Orlando
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PF CHANG'S - 4200 Conroy Road, Orlando. Er is ook een filiaal in Winterpark.
Aan het eind van de middag reden we naar The Mall at Millenia waar we gingen eten bij PF Chang's.Ik moet toegeven dat ik BJ's Brewhouse, ook een restaurant/sports bar, een gezelliger restaurant vind.
Je kunt je aanmelden voor hun email nieuwsbrief
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NIKKO'S EGG CITY - 35496 Highway 27 - Haines City
Onze traditie is om de eerste dag uit ontbijten te gaan en onlangs had ik wat gelezen over Nikko's Egg city in Haines City. Het ontbijt/lunch restaurant is iedere dag, behalve maandag, geopend van 7 tot 14 uur. Dit restaurant zit naast Manny's Chophouse en is een soort diner, de restaurants delen de parkeerplaats.
Het ontbijt is tot 14 uur en na 11 uur serveren ze ook de lunch. Het was er goed druk maar ze hebben heel veel zitplaatsen.
Ik bestelde een omelet met ham en kaas en home fries en Tom koos roerei met bacon en we kregen er toast bij. Het smaakte erg lekker.
Op de ochtend van vertrek hebben we hier lekker nog een keer ontbeten. Ze hebben een zeer uitgebreide kaart en omdat we nu op zondag waren moesten we ruim een kwartier wachten tot er een tafel vrij kwam.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BENIHANA - 1751 Hotel Plaza Blvd, Orlando of 12690 International Drive, Orlando
Vanavond gingen we eten bij Benihana aan de hibachi tafel. We belden eerst naar het filiaal aan International Drive om te vragen of we konden reserveren maar dit kon pas na 21 uur en er was nu al een wachttijd van een half uur. Bij het Hilton hotel bij Lake Buena Vista zit ook een restaurant en we besloten daar naar toe te gaan. Onze allereerste vakantie naar Florida was in 1988 naar dat Hilton hotel en toen hebben we daar ook gegeten.
Eenmaal aangekomen zagen we dat parkeren 14 dollar kostte en valet parking zelfs 20 dollar maar er kwam direct een bell boy naar ons toe gerend om te zeggen dat als we bij het restaurant gingen eten de valet parking gratis was. Goed geregeld. Er was geen wachttijd en we konden gelijk aan tafel met 6 andere mensen. Het smaakte allemaal super en het was erg vermakelijk. We vinden alles net een beetje luxer dan bij Kobé Japanese restaurant.
We kregen Japanse uiensoep vooraf, daarna gemengde salade, gebakken rijst, shrimp appetizer en ik had filet mignon gekozen en Tom tonijn van de plaat.
Vanavond was ik de gelukkige die uitgekozen werd voor een grap. De chef vulde de schaaltjes met fried rice en hij stampte het goed aan. Hierna overhandigde hij het schaaltje aan mij, ik dacht nog wat vreemd want normaal zetten ze het gewoon voor je neer. Net op het moment dat ik het aan wil pakken zet hij zijn hakmes eronder en doet net of het valt. Ik gaf een gil natuurlijk, daar had hij op gewacht.
Het was gezellig en we genoten volop met een koud Kirin biertje erbij.
In de laatste week van onze vakantie zijn we er nog een keer wezen eten, omdat het zo lekker is.
We konden direct aan de hibachi tafel plaats nemen met een stel uit Frankrijk en toen kwam onze chef David al. Soms heb je leuke ontmoetingen aan tafel maar dit stel was erg verliefd en hadden alleen oog voor elkaar. Ze waren niet in voor een gezellig praatje maar er is altijd genoeg te zien bij de andere tafels om je heen en de chef die druk bezig is jouw eten te bereiden.
We kregen heldere uiensoep en een salade vooraf en later ook een shrimp appetizer.
Ik nam kip en grote garnalen als hoofdgerecht en Tom filet mignon. Je krijgt er lekkere fried rice bij en het was best veel. Het smaakte super en dit restaurant is zelfs nog iets goedkoper dan Kobé Japanese steakhouse. Daar wachten ze ook meestal tot ze 8-10 personen voor een tafel hebben en wij zaten nu in totaal met 4 personen aan tafel en een andere tafel maar met 6 mensen. Later op de avond werd het hier wel drukker.
Als dessert kun je nog kiezen uit was ijssoorten of je kunt de Japanse groene thee nemen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MANNY'S CHOP HOUSE - 35496 Highway 27 - Haines City (ook locaties in Lakeland, Lake Wales en Winter Haven).
Vanavond wilden we eten bij Manny's Chophouse en omdat het er vaak erg druk kan zijn, gingen we al vroeg eten. Om 17.30 was er toch al een wachttijd van een kwartiertje.
We boften want het was nog Happy Hour en we kregen 2 drankjes voor de prijs van 1.
Ik had via de mail een voucher ontvangen voor een gratis appetizer en we kozen voor de coconut shrimp. Ik vond ze heerlijk maar Tom vond ze te zoet. We kregen de lekkere House Salad en warme broodjes met kaneelboter.
Tom nam een steak met blue cheese crust en patat en ik gebakken zalm met gebakken uitjes en garlic mashed potatoe. Dit was koud toen het geserveerd werd maar toen ik er wat van zei stond er binnen no time een schaaltje gloeiend hete puree op tafel.
We vinden het een leuk restaurant en er is zoveel te zien als je zit te eten, het is alleen wat rumoerig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ROY'S RESTAURANT - 7760 West Sandlake Road, Orlando
Voor vanavond hadden we een reservering gemaakt bij Roy's Hawaiian Fusion restaurant. De auto werd voor ons geparkeerd met gratis valet parking.
Het restaurant was mooi met een open keuken en het was het eerste restaurant waar geen wachtende mensen waren. Toen we de menukaart openden zagen we een leuk detail. Later zagen we dat wij als enige, Frangipani bloemetjes op tafel hadden.
De prijzen zijn iets hoger dan een gemiddeld restaurant in Orlando, en het 3 gangen menu is bijvoorbeeld $ 39,95.
Vooraf bestelde ik een garnalen salade met feta en Tom had Yakitori van Filet Mignon. Als hoofdgerecht had ik overheerlijk lamsvlees en Tom Ahi Tuna. Het smaakte fantastisch en de borden waren mooi opgemaakt.
Omdat Tom een 3 gangen menu gekozen had kreeg hij een chocoladetaartje met ijs en ik kreeg als verrassing voor onze anniversary hetzelfde toetje met langs de rand Happy Anniversary geschreven in het Hawaiiaans. De manager kwam ook nog even langs onze tafel om te vragen of alles naar wens was geweest en ons te feliciteren.
We hebben met volle teugen genoten van onze speciale dag.
In de laatste week ontving ik via de mail een aanbieding voor dit restaurant, waar we op onze trouwdag ook geweest zijn.
Omdat we er toen zo gesmuld hadden, reserveerden we voor vanavond nog een keer een tafel.
Je kunt je auto door valet parking gratis laten parkeren maar omdat wij vroeg waren konden we in de parkeervakken voor het restaurant terecht.
We zaten langs de kant in een booth en konden zo mooi het hele restaurant overzien.
Het was eerst nog niet zo druk maar vanaf half 7 liep het helemaal vol. Er liep heel veel personeel in het rond.
Vooraf bestelden we Blackened Island Ahi met spicy soy mustard en California lobster roll.
Als hoofdgerecht kozen we eensgezind voor de Grilled Filet Mignon & Red Dragon shrimp
We hebben gesmuld, het was allemaal zo lekker.
Daarna mochten we nog een toetje kiezen en ik ging voor de White chocolate and orange crème brûlée.
Tom nam hetzelfde toetje als vorige keer Roy’s Melting Hot Chocolate Soufflé waarbij de warme pure chocolade naar buiten loopt als je de soufflé open maakt. Mmmm.
We hebben heerlijk gegeten en konden geen pap meer zeggen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HURRICANE GRILL AND WINGS - 1203 Sunrise Plaza Drive, Clermont
We gingen op tijd eten en probeerden een nieuw restaurant uit,Hurricane Grill and Wings, dit restaurant is onlangs geopend en binnenkort opent er ook een filiaal in Lake Bueana Vista, 13520 Apopka Vineland Road, Orlando,
We hadden een voucher ontvangen via de mail voor een gratis appetizer en kozen de Firecracker shrimp. Een goede keuze want ze waren erg lekker.
Ik koos vanavond voor Caribbean chicken met coleslaw en chips en Tom voor een hamburger met Jalapenos en bacon. Je kunt zelf bijpassende sausjes kiezen.
Omdat het Happy Hour is van 11 - 19 uur kregen we de drankjes voor de halve prijs.
Dit nieuwe restaurant met strandthema is zeker een aanrader.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BOTECO Brazilian restaurant - 5135 International Drive, Orlando
Via Groupon had ik een kortingsactie geboekt bij Boteca, een Braziliaans restaurant.
Het ligt vlakbij Bass Pro shop en de Premium Outlets International Drive. Het restaurant was niet echt gezellig ingericht, maar het eten smaakte bijzonder goed.
We zaten in een booth langs de kant. Er liep veel personeel rond, dus misschien werd het later op de avond wat drukker. Het was nu nog erg rustig. Vooraf bestelden we Braziliaanse kaas broodjes waar we dipsausjes bij kregen. Als hoofdgerecht hadden we Ribeye en Shrimp Yucca Gratin.
We namen er beiden een side salad bij en ik kreeg lekkere patat bij mijn steak. Dit is een leuk restaurant als je gewinkeld hebt in de Premium Outlets.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CHILI'S - 8180 Laura Lane, Davenport. Er zijn diverse locaties in Orlando.
Bij Chili's in Champions Gate kun je bellen om een call ahead reservering te maken. Op de avond dat de kinderen aankwamen gingen we daar eten en kregen we een grote tafel en bestelden als appetizers, uienringen en nacho's met kaassaus en guacamole vooraf.
Daarna kozen we de chicken fajitas van het 2 voor 20 dollar menu en Sebastian nam fajitas met steak en garnalen. Het was erg lekker. Dat is ons favoriete gerecht bij Chili's.
Vergeet je niet aan te melden voor de nieuwsbrief want je krijgt vouchers voor gratis appetizers of desserts in je mailbox na aanmelding.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TEXAS ROADHOUSE - 7973 W. Irlo Bronson Memorial Highway, Kissimmee. Onlangs is er in Clermont een nieuw filiaal geopend, 2457 Highway 27.
We reden rond half 9 naar Texas Roadhouse waar we direct aan tafel konden.
Zo lekker de kaneelbroodjes en pelpinda's. Als gratis appetizer kozen we de Rattlesnake bites en we kregen allemaal een lekkere salade. Iedereen koos de Fall of the Bone ribs, behalve Tom die een biefstukje met pepersaus nam en lieten het ons goed smaken.
Ook zo lekker dat je hier standaard een House Salad of Caesar salad erbij krijgt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vanavond was ik de gelukkige die uitgekozen werd voor een grap. De chef vulde de schaaltjes met fried rice en hij stampte het goed aan. Hierna overhandigde hij het schaaltje aan mij, ik dacht nog wat vreemd want normaal zetten ze het gewoon voor je neer. Net op het moment dat ik het aan wil pakken zet hij zijn hakmes eronder en doet net of het valt. Ik gaf een gil natuurlijk, daar had hij op gewacht.
Het was gezellig en we genoten volop met een koud Kirin biertje erbij.
In de laatste week van onze vakantie zijn we er nog een keer wezen eten, omdat het zo lekker is.
We konden direct aan de hibachi tafel plaats nemen met een stel uit Frankrijk en toen kwam onze chef David al. Soms heb je leuke ontmoetingen aan tafel maar dit stel was erg verliefd en hadden alleen oog voor elkaar. Ze waren niet in voor een gezellig praatje maar er is altijd genoeg te zien bij de andere tafels om je heen en de chef die druk bezig is jouw eten te bereiden.
We kregen heldere uiensoep en een salade vooraf en later ook een shrimp appetizer.
Ik nam kip en grote garnalen als hoofdgerecht en Tom filet mignon. Je krijgt er lekkere fried rice bij en het was best veel. Het smaakte super en dit restaurant is zelfs nog iets goedkoper dan Kobé Japanese steakhouse. Daar wachten ze ook meestal tot ze 8-10 personen voor een tafel hebben en wij zaten nu in totaal met 4 personen aan tafel en een andere tafel maar met 6 mensen. Later op de avond werd het hier wel drukker.
Net te laat voor een foto van Mickey mouse gemaakt van fried rice ;) |
Als dessert kun je nog kiezen uit was ijssoorten of je kunt de Japanse groene thee nemen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MANNY'S CHOP HOUSE - 35496 Highway 27 - Haines City (ook locaties in Lakeland, Lake Wales en Winter Haven).
Vanavond wilden we eten bij Manny's Chophouse en omdat het er vaak erg druk kan zijn, gingen we al vroeg eten. Om 17.30 was er toch al een wachttijd van een kwartiertje.
We boften want het was nog Happy Hour en we kregen 2 drankjes voor de prijs van 1.
We vinden het een leuk restaurant en er is zoveel te zien als je zit te eten, het is alleen wat rumoerig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ROY'S RESTAURANT - 7760 West Sandlake Road, Orlando
Voor vanavond hadden we een reservering gemaakt bij Roy's Hawaiian Fusion restaurant. De auto werd voor ons geparkeerd met gratis valet parking.
Het restaurant was mooi met een open keuken en het was het eerste restaurant waar geen wachtende mensen waren. Toen we de menukaart openden zagen we een leuk detail. Later zagen we dat wij als enige, Frangipani bloemetjes op tafel hadden.
De prijzen zijn iets hoger dan een gemiddeld restaurant in Orlando, en het 3 gangen menu is bijvoorbeeld $ 39,95.
Vooraf bestelde ik een garnalen salade met feta en Tom had Yakitori van Filet Mignon. Als hoofdgerecht had ik overheerlijk lamsvlees en Tom Ahi Tuna. Het smaakte fantastisch en de borden waren mooi opgemaakt.
Grilled Filet Mignon Yakitori - shoyu - cucumber - Yuzu Kosho |
Braised lamb shank with braised red bliss potatoes - kim chee infused lamb sause |
Pumpkin seed crusted Ahi - Kabocha squash dumplings - Bok choi - citrus emulsion |
Omdat Tom een 3 gangen menu gekozen had kreeg hij een chocoladetaartje met ijs en ik kreeg als verrassing voor onze anniversary hetzelfde toetje met langs de rand Happy Anniversary geschreven in het Hawaiiaans. De manager kwam ook nog even langs onze tafel om te vragen of alles naar wens was geweest en ons te feliciteren.
We hebben met volle teugen genoten van onze speciale dag.
In de laatste week ontving ik via de mail een aanbieding voor dit restaurant, waar we op onze trouwdag ook geweest zijn.
Omdat we er toen zo gesmuld hadden, reserveerden we voor vanavond nog een keer een tafel.
Je kunt je auto door valet parking gratis laten parkeren maar omdat wij vroeg waren konden we in de parkeervakken voor het restaurant terecht.
We zaten langs de kant in een booth en konden zo mooi het hele restaurant overzien.
Het was eerst nog niet zo druk maar vanaf half 7 liep het helemaal vol. Er liep heel veel personeel in het rond.
Vooraf bestelden we Blackened Island Ahi met spicy soy mustard en California lobster roll.
Als hoofdgerecht kozen we eensgezind voor de Grilled Filet Mignon & Red Dragon shrimp
We hebben gesmuld, het was allemaal zo lekker.
Daarna mochten we nog een toetje kiezen en ik ging voor de White chocolate and orange crème brûlée.
Tom nam hetzelfde toetje als vorige keer Roy’s Melting Hot Chocolate Soufflé waarbij de warme pure chocolade naar buiten loopt als je de soufflé open maakt. Mmmm.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HURRICANE GRILL AND WINGS - 1203 Sunrise Plaza Drive, Clermont
We gingen op tijd eten en probeerden een nieuw restaurant uit,Hurricane Grill and Wings, dit restaurant is onlangs geopend en binnenkort opent er ook een filiaal in Lake Bueana Vista, 13520 Apopka Vineland Road, Orlando,
We hadden een voucher ontvangen via de mail voor een gratis appetizer en kozen de Firecracker shrimp. Een goede keuze want ze waren erg lekker.
Lightly-fried shrimp tossed in our sweet and spicy Firecracker sauce. Finished with sesame seeds.
|
Omdat het Happy Hour is van 11 - 19 uur kregen we de drankjes voor de halve prijs.
A chicken breast perfectly grilled with your choice of Hurricane flavor.
|
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BOTECO Brazilian restaurant - 5135 International Drive, Orlando
Via Groupon had ik een kortingsactie geboekt bij Boteca, een Braziliaans restaurant.
Het ligt vlakbij Bass Pro shop en de Premium Outlets International Drive. Het restaurant was niet echt gezellig ingericht, maar het eten smaakte bijzonder goed.
We zaten in een booth langs de kant. Er liep veel personeel rond, dus misschien werd het later op de avond wat drukker. Het was nu nog erg rustig. Vooraf bestelden we Braziliaanse kaas broodjes waar we dipsausjes bij kregen. Als hoofdgerecht hadden we Ribeye en Shrimp Yucca Gratin.
Ribeye with mushrooms and onions in marsala wine sauce |
Mashed Yucca, stuffed with shrimp and cheese gratin |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CHILI'S - 8180 Laura Lane, Davenport. Er zijn diverse locaties in Orlando.
Bij Chili's in Champions Gate kun je bellen om een call ahead reservering te maken. Op de avond dat de kinderen aankwamen gingen we daar eten en kregen we een grote tafel en bestelden als appetizers, uienringen en nacho's met kaassaus en guacamole vooraf.
Daarna kozen we de chicken fajitas van het 2 voor 20 dollar menu en Sebastian nam fajitas met steak en garnalen. Het was erg lekker. Dat is ons favoriete gerecht bij Chili's.
Vergeet je niet aan te melden voor de nieuwsbrief want je krijgt vouchers voor gratis appetizers of desserts in je mailbox na aanmelding.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TEXAS ROADHOUSE - 7973 W. Irlo Bronson Memorial Highway, Kissimmee. Onlangs is er in Clermont een nieuw filiaal geopend, 2457 Highway 27.
We reden rond half 9 naar Texas Roadhouse waar we direct aan tafel konden.
Zo lekker de kaneelbroodjes en pelpinda's. Als gratis appetizer kozen we de Rattlesnake bites en we kregen allemaal een lekkere salade. Iedereen koos de Fall of the Bone ribs, behalve Tom die een biefstukje met pepersaus nam en lieten het ons goed smaken.
Ook zo lekker dat je hier standaard een House Salad of Caesar salad erbij krijgt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
We zijn hier in het verleden al een paar keer wezen eten en het eten is vers en superlekker. Je kunt er eventueel ook aan de Tepanyaki tafel eten. Het restaurant wordt goed beoordeeld op Zagat.
We konden direct aan tafel wat erg fijn was. Vooraf bestelden we de Red Tuna Tataki.
Daarna bestelden we de Deluxe Sand lake boat.
Plus nog wat extra sushi, de Typhoon shrimp roll. Het was zalig.
Er zijn ook filialen in Downtown Orlando en Lake Mary.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BAHAMA BREEZE -8160 Irlo Bronson Memorial Highway, Kissimmee. Er zijn ook filialen aan de International Drive en Lake Buena Vista.
Vanavond stond Bahama Breeze op het programma.
We reden naar het filiaal aan W. Irlo Bronson waar we nog niet eerder geweest waren. Er zaten veel mensen op het terras buiten te eten, de temperatuur was nog steeds een aangename 24 graden
Vooraf bestelden we een Warm spinach dip and chips als een appetizer die we deelden.
Nathalie en ik kozen pasta met kip en champignons, Tom een Caesar salad met kip, Sebastian een hamburger met avocado en geitenkaas en Hannelore gebakken kip met spinazie en aardappelpuree.
Nathalie en ik hadden de lighter portion besteld maar dat was nog veel te veel. Bij de laatste hap had ze ineens een stuk plastic in haar mond wat in haar pasta zat. Toen we dit meldden bij de ober kwam daarna direct de manager z'n excuses aanbieden, dit had niet mogen gebeuren en het gerecht werd van de bon gehaald.
Omdat we het chocolade dessert hier zo lekker vinden bestelden we dit om te delen en kregen er 5 lepels bij.
Het was allemaal even lekker en we hebben heerlijk gegeten.
De keuze voor het restaurant voor de laatste avond hadden we aan de jongelui overgelaten en na veel twijfelen werd besloten dat het nog een keer Bahama Breeze moest worden.
Dit keer kozen we het filiaal bij Lake Buena Vista, deze vinden we net iets gezelliger dan aan de 192.
Omdat het Happy Hour was tot 6 uur was het bier 3 dollar en de wijn 1/2 price. Ook de appetizers waren 1/2 price en we kozen de Spinach dip omdat we die zo lekker vinden en de Skillet simmered jerk shrimp. Smullen maar.
Er was op een gegeven moment nog even paniek in de tent want het bleek dat de acht mensen die naast ons aan tafel hadden gezeten weggelopen waren zonder te betalen. De manager helemaal in paniek: Did they just leave???
Het is natuurlijk best een raar systeem in Amerika, want als je uitgegeten bent brengen ze de bon naar tafel in een mapje. Het is dan "You can pay when you're ready". Je doet het geld met de tip in het mapje en kunt weglopen en hoeft niet te wachten tot de serveerster het opgehaald heeft.
Vanavond bestelde ik de Seafood Paella die overheerlijk was, er zat echt heel veel vis in.
Hannelore koos voor de fresh pan seared salmon pasta.
Nathalie had de Jerk chicken pasta, net als vorige keer en ook Sebastian koos opnieuw de Guacamole and goat cheese burger omdat hij die zo lekker vond.
Tom ging voor de Key West fish taco's.
Om af te sluiten deelden we het overheerlijke dessert Chocolate Island.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OUTBACK - Formosa Gardens, 7804 W. Irlo Bronson Mem. Hwy., Kissimmee
We belden naar Outback, Formosa Gardens, om een call ahead seating te reserveren en daar aangekomen konden we direct aan tafel. De normale wachttijd was 20-25 minuten.
We hadden een aardige serveerster en vanavond liep alles gelukkig weer als een trein in dit restaurant. Pas nadat we de appetizers op tafel hadden staan bestelden we het hoofdgerecht en het eten smaakte voortreffelijk.
We bestelden allemaal biefstuk. Wat erg fijn is dat er nu ook sausjes bij de biefstuk besteld kunnen worden, Sebastian en Nathalie hadden de biefstuk met garnalen; Outback special sirloin and grilled shrimp on the barbie.
En wij hadden met z'n drieën de Outback Special; Sirloin Portabello cooked to perfection and topped with seasoned bistro butter, wood-fire grilled portabello mushrooms and shaved parmesan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KOBE JAPANESE STEAKHOUSE - 2901 Parkway Blvd., Kissimmee. Er zijn verschillende filialen in Orlando en binnenkort opent er een nieuw filiaal aan de International Drive.
Voor vanavond, kerstavond, 18 uur had ik een reservering gemaakt bij Kobé Japanese steakhouse en we waren er mooi op tijd. We kwamen aan de Tepanyaki tafel te zitten met een groep van 5 personen uit Engeland. De chef Yatisma was erg vrolijk en maakte leuke grapjes en niet de standaard flauwe grapjes. Er was een speciaal Holiday menu vanavond en we hebben gesmuld. Het leek of we meer kregen dan andere keren.
Omdat we bij de reservering aangegeven hadden dat het onze Anniversary was kwamen ze met een trommel aan tafel om ons te feliciteren en kregen we Kobé koksmutsen op en 2 cupcakes met kaarsjes.
Het was een geslaagde kerstavond.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BJ'S BREWHOUSE - 2421 W. Osceoala Parkway, Kissimmee (The Loop). Er zijn ook filialen in Lake Buena Vist, International Drive en bij The Mall at Millenia.
We besloten al op tijd te gaan eten bij BJ's Brewhhouse en daar hadden ze een meal deal in combinatie met bioscoop kaartjes. Als je een hoofdgerecht bestelde kon je kaartjes voor $ 8 dollar kopen dus dat kwam mooi uit want we wilden nog graag een keer naar de bioscoop.
Omdat ze bij BJ's zelf bier brouwen mocht Tom 3 biermonsters proeven om te kijken welk biertje hij het lekkerst vond. Hij koos voor Light Switch.
We zaten in een ronde booth en hadden mooi uitzicht over het restaurant. We vinden dit een leuk restaurant en er is enorm veel keus aan gerechten.Vooraf bestelden we een gemengde appetizer om te delen; Best beginnings appetizer combo.
Ik bestelde een flatbread
Nathalie en Hannelore kozen de BJ's Brewhouse burger en Tom de Crispy Jalapeño Burger. Sebastian had BJ's favorite pizza.
De dunne frietjes die je bij de burgers krijgt zijn hier om te smullen.
We komen graag bij dit restaurant. Hun Pizooki desserts zijn verrukkelijk, alleen konden wij deze niet meer op.
We konden direct aan tafel wat erg fijn was. Vooraf bestelden we de Red Tuna Tataki.
Seared top grade tuna slices served with ponzu sauce and roasted garlic
|
8 pc Nigiri Sushi, 6 pc Sashimi, Rainbow roll, Philadelphia roll, and Super Crunch roll
|
Typhoon shrimp roll, tempura shrimp, spicy tuna and white sauce |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BAHAMA BREEZE -8160 Irlo Bronson Memorial Highway, Kissimmee. Er zijn ook filialen aan de International Drive en Lake Buena Vista.
Vanavond stond Bahama Breeze op het programma.
We reden naar het filiaal aan W. Irlo Bronson waar we nog niet eerder geweest waren. Er zaten veel mensen op het terras buiten te eten, de temperatuur was nog steeds een aangename 24 graden
Vooraf bestelden we een Warm spinach dip and chips als een appetizer die we deelden.
Spinach and artichokes in a creamy cheese dip with warm tortilla chips |
Jerk chicken pasta; sliced jerk chicken breast, fresh asparagus and mushrooms tossed in a Parmesan cream sauce with bow-tie pasta.
|
Buttermilk fried chicken breast; layered with spinach, tomatoes and melted cheese over our hand-mashed potatoes with lemon butter sauce.
|
Guacamole and goat cheese burger; topped with caramelized onions, vine-ripened tomato, Bibb lettuce on a toasted brioche bun
|
Grilled chicken Caesar salad; grilled chicken breast served sliced over classic Caesar salad.
|
Nathalie en ik hadden de lighter portion besteld maar dat was nog veel te veel. Bij de laatste hap had ze ineens een stuk plastic in haar mond wat in haar pasta zat. Toen we dit meldden bij de ober kwam daarna direct de manager z'n excuses aanbieden, dit had niet mogen gebeuren en het gerecht werd van de bon gehaald.
Omdat we het chocolade dessert hier zo lekker vinden bestelden we dit om te delen en kregen er 5 lepels bij.
Chocolate Island; rich chocolate mousse on a fudge brownie Island in milk chocolate sauce and vanilla bean anglaise |
De keuze voor het restaurant voor de laatste avond hadden we aan de jongelui overgelaten en na veel twijfelen werd besloten dat het nog een keer Bahama Breeze moest worden.
Dit keer kozen we het filiaal bij Lake Buena Vista, deze vinden we net iets gezelliger dan aan de 192.
Omdat het Happy Hour was tot 6 uur was het bier 3 dollar en de wijn 1/2 price. Ook de appetizers waren 1/2 price en we kozen de Spinach dip omdat we die zo lekker vinden en de Skillet simmered jerk shrimp. Smullen maar.
Large shrimp in a garlic-thyme butter with warm Cuban bread for dunking.
|
Het is natuurlijk best een raar systeem in Amerika, want als je uitgegeten bent brengen ze de bon naar tafel in een mapje. Het is dan "You can pay when you're ready". Je doet het geld met de tip in het mapje en kunt weglopen en hoeft niet te wachten tot de serveerster het opgehaald heeft.
Vanavond bestelde ik de Seafood Paella die overheerlijk was, er zat echt heel veel vis in.
A Caribbean classic, sauteed scallops, shrimp, fish, mussels, chicken and sausage with yellow rice |
Savory cream sauce with fresh spinach, basil, tomatoes and mushrooms on bow-tie pasta |
Tom ging voor de Key West fish taco's.
Three flour tortillas with sautéed Mahi Mahi, tomato salsa, cabbage and jicama slaw and side of guacamole |
Rich chocolate mousse on a fudge brownie Island in milk chocolate sauce and vanilla bean anglaise.
|
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OUTBACK - Formosa Gardens, 7804 W. Irlo Bronson Mem. Hwy., Kissimmee
We belden naar Outback, Formosa Gardens, om een call ahead seating te reserveren en daar aangekomen konden we direct aan tafel. De normale wachttijd was 20-25 minuten.
We hadden een aardige serveerster en vanavond liep alles gelukkig weer als een trein in dit restaurant. Pas nadat we de appetizers op tafel hadden staan bestelden we het hoofdgerecht en het eten smaakte voortreffelijk.
Bloomin' Onion natuurlijk! |
Seared tuna |
Caesar salad |
En wij hadden met z'n drieën de Outback Special; Sirloin Portabello cooked to perfection and topped with seasoned bistro butter, wood-fire grilled portabello mushrooms and shaved parmesan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KOBE JAPANESE STEAKHOUSE - 2901 Parkway Blvd., Kissimmee. Er zijn verschillende filialen in Orlando en binnenkort opent er een nieuw filiaal aan de International Drive.
Voor vanavond, kerstavond, 18 uur had ik een reservering gemaakt bij Kobé Japanese steakhouse en we waren er mooi op tijd. We kwamen aan de Tepanyaki tafel te zitten met een groep van 5 personen uit Engeland. De chef Yatisma was erg vrolijk en maakte leuke grapjes en niet de standaard flauwe grapjes. Er was een speciaal Holiday menu vanavond en we hebben gesmuld. Het leek of we meer kregen dan andere keren.
Omdat we bij de reservering aangegeven hadden dat het onze Anniversary was kwamen ze met een trommel aan tafel om ons te feliciteren en kregen we Kobé koksmutsen op en 2 cupcakes met kaarsjes.
Het was een geslaagde kerstavond.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BJ'S BREWHOUSE - 2421 W. Osceoala Parkway, Kissimmee (The Loop). Er zijn ook filialen in Lake Buena Vist, International Drive en bij The Mall at Millenia.
We besloten al op tijd te gaan eten bij BJ's Brewhhouse en daar hadden ze een meal deal in combinatie met bioscoop kaartjes. Als je een hoofdgerecht bestelde kon je kaartjes voor $ 8 dollar kopen dus dat kwam mooi uit want we wilden nog graag een keer naar de bioscoop.
We zaten in een ronde booth en hadden mooi uitzicht over het restaurant. We vinden dit een leuk restaurant en er is enorm veel keus aan gerechten.Vooraf bestelden we een gemengde appetizer om te delen; Best beginnings appetizer combo.
: Spinach & Artichoke Dip, Mozzarella Sticks, Avocado Egg Rolls and Santa Fe Spring Rolls.
|
Roasted vegetables, goat cheese crumbles, mozzarella, red onions, seasoned tomatoes and a drizzle of basil pesto sauce |
De dunne frietjes die je bij de burgers krijgt zijn hier om te smullen.
We komen graag bij dit restaurant. Hun Pizooki desserts zijn verrukkelijk, alleen konden wij deze niet meer op.
Oven-baked meatballs, pepperoni, Italian sausage, mushrooms, green peppers, black olives, white onions and seasoned tomatoes.
|
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OLIVE GARDEN - 8136 W. Irlo Bronson Mem. Hwy, Kissimmee. Er zijn heel veel locaties in Orlando.
OLIVE GARDEN - 8136 W. Irlo Bronson Mem. Hwy, Kissimmee. Er zijn heel veel locaties in Orlando.
Eenmaal aangekomen bij het restaurant moesten we ongeveer 15 minuten wachten voor we aan tafel konden en hadden een voucher voor een gratis appetizer. We kozen de Smoked mozzarella Fonduta en kregen ook de lekkere bread sticks en gemengde salade.
We kregen wat rode en witte wijn om te proeven.
Als hoofdgerecht nemen we allemaal Chicken and Shrimp Carbonara. Sebastian had een hele portie en Tom ik deelden een gerecht en de meiden ook. Het was erg gezellig en het smaakte goed.
Toen we buiten kwamen zagen we dat het een heel stuk drukker geworden was en de wachttijd was opgelopen tot 45 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LONGHORN STEAKHOUSE -
Vanavond wilden we eten bij Longhorn en ik meende me te herinneren dat er langs de I4 van Tampa naar Orlando een restaurant langs de weg lag. Dat klopte ook, bij afslag 32 lag hij aan de linkerkant. Er stonden veel auto's op de parkeerplaats maar we konden direct aan tafel. Dat zou bij Longhorn aan de 192 waarschijnlijk wel anders zijn.
We hadden weer een voucher voor een gratis appetizer en kozen de Wild West shrimp.
Tussendoor kregen we een gemengde salade of Caesar salade.
Vanavond had ik als hoofdgerecht Champagne Lobster filet met Parmesan mushroom risotto.
Nathalie had Parmesan crusted chicken en ook de risotto.
Hannelore koos voor Sirloin met Lobster and grilled shrimp Mac 'n Cheese met Cheddar sauce.
Tom genoot van zijn biefstuk met blue cheese crust.
en Sebastian had weer erge trek en nam Prime rib en wat spare ribs.
Je kon merken dat het er hier in de keuken een stuk minder hectisch aan toe ging dan in Kissimmee want alles was perfect gebakken en er werd niet gehaast om de tafel opnieuw vol te krijgen. We hebben erg lekker gegeten. Uiteindelijk is dit maar 20 minuten rijden bij Davenport vandaan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BAYRIDGE SUSHI - 2189 E. Semoran Blvd., Apopka. Ze hebben ook locaties in Avalon Park en Longwood.
Vorige keer waren Tom en ik na het varen bij Wekiwa bij Bayridge sushi wezen eten in Apopka. Dit restaurant heeft allerlei onderscheidingen voor beste sushi. Op maandagen hebben ze een speciaal Happy Hour menu waarbij bier en wijn maar 3 dollar kosten, sushi 1 dollar en sushi rolls 3 of 4 dollar i.p.v. $ 8,50.
We bestelden allerlei soorten en het smaakte erg lekker.
Er zaten allerlei agenten van K9 in de zaak te eten, dus we voelden ons echt veilig, hihi.
Er is een uitgebreide kaart en zeker op maandag met zulke prijzen is dit restaurant een echte aanrader.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BONEFISH GRILL - 7801 W. Irlo Bronson Mem. Hwy, Kissimmee
's Avonds gingen we eten bij één van onze favoriete restaurants, Bonefish Grill. Dit keer gingen we naar het filiaal aan de 192 die nog niet zo lang open is. Er zijn diverse filialen in Orlando en omgeving.
Vooraf namen we de overheerlijke Bang Bang shrimp.
We kregen er lekker warm brood met een pesto oliedressing bij om te dippen.
Ik koos voor tonijn.
Nathalie had vanavond niet zo'n zin in vis en koos Fontina chop
Tom koos kreeft.
Sebastian had steak en lobster
Hannelore had Pecan Parmesan Crusted Rainbow Trout
Daarna deelden we een dessert met elkaar omdat deze er zo overheerlijk uit zag aan een andere tafel en dat was hij ook.
Dit restaurant is echt een aanrader en ook voor niet vis liefhebbers hebben ze een ruime keus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BERNINI OF YBOR - 1702 E. 7th Ave., Ybor City, Tampa
Ik had in een reisverslag van andere Florida fanaten gelezen over een Italiaans restaurant in Ybor City die erg leuk zou zijn: Bernini of Ybor en ik stelde dit in op de TomTom.
Ybor city is een historisch gebied in Tampa.
7th Avenue was een leuke straat met heel veel barretjes, eettentjes, sigarenwinkels en tattoo shops.
Er zaten mensen langs de straat te eten maar wij wilden liever binnen eten. Het was erg fris binnen door de airco en een hoop herrie, maar gelukkig was er direct een tafeltje vrij.
We kregen lekker warm brood en boter vooraf en dronken er een biertje en een rood wijntje bij.
Als voorgerecht had ik Beef carpaccio.
Tom koos als hoofdgerecht een Wild Mushroom pizza, die erg lekker was met een dunne bodem en gebakken in de houtoven.
Vanavond had ik zin in een salade en bestelde de Pear and Arugula salad
We vonden het een leuk restaurant en het eten smaakte erg goed.
Na het eten wandelden we nog een klein stukje door de straat en Tom kocht wat handgemaakte sigaren in een winkeltje.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FISH BONES - 6707 Sand Lake Road, Orlando
Een goede Amerikaanse vriendin van ons die ook gek is op lekker eten had al een paar keer gezegd dat we het restaurant Fish Bones eens moesten proberen. Er zit in Orlando een filiaal aan Sand Lake Road. (Niet te verwarren met Bonefish grill.)
We gingen op tijd eten, dat vind ik erg fijn en het is dan nog niet zo druk. De auto werd gratis voor ons geparkeerd door Valet parking en we konden direct aan tafel.
Er was een groot open vuur als je binnenkwam waar ze druk bezig waren vis en vlees te grillen, dat rook heerlijk.
We hadden een zeer vriendelijke ober die van alles en nog wat vertelde. We hebben alleen ontzettend moeten lachen om zijn naam; Fluffy.
Tom nam vooraf de aanbevolen Key West shrimp cocktail.
Deze smaakte ontzettend lekker.
Ik had zin in een soepje en koos voor de New England Clam Chowder.
Het restaurant staat bekend om zijn verse producten. Er was een speciale kaart met verse vis van de dag en hun aged steaks (gerijpt in een koele donkere cel).
Tussendoor kregen we een smakelijke garden salad en garlic-cheese butter bread.
Ik koos voor de verse Mahi mahi vis die op cederhout gerookt was met een Parmezaanse kaas korst en kreeg er red skin garlic mashed potatoes bij. De foto is jammer genoeg bewogen.
Tom probeerde de Prime rib in een jus waar ze bekend om staan en vond het erg lekker. Hij kreeg er Cajun Parmesan fries bij.
Het restaurant komt zeker op onze favorieten lijst en onze vriendin heeft niets teveel gezegd. Hier gaan we zeker nog een keer eten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
THE CROOKED SPOON - 200 Citrus Tower Boulevard, Clermont
Vanavond hadden we een iets mindere restaurant ervaring maar ja dat kan ook niet anders als je allerlei restaurants wilt uitproberen.
We gingen eten bij The Crooked Spoon in Clermont. Dit restaurant ligt vlak bij Lake Louisa state park.
Ze noemen het zelf ook een Gastropub en het is niet echt een gezellig restaurant. Het is vrij kaal ingericht en er hangen wel meer dan 20 televisies binnen.
We bestelden een voorgerecht en wilden nog even wachten met bestellen van het hoofdgerecht. Als appetizer namen we Hummus Duo die we deelden.
De serveerster bleef vragen of we al wisten wat we wilden bestellen en we hadden het voorgerecht nog niet op of daar waren de hoofdgerechten al.
Ik had gekozen voor Herb marinated grilled chicken breast. De kip was wel goed gekruid maar erg droog, de polenta daarentegen was superlekker.
Tom koos de meatloaf maar hij vond het niet zo lekker. De saus die er over heen zat was mierzoet wat erg jammer was.
Voor we het wisten werden de borden al opgehaald en gevraagd of we een dessert wilden. Dit hoefden we niet en gingen afrekenen. Zodoende stonden we erg snel weer buiten. Als je dan ook ziet dat een prime rib hier 23 dollar kost en gisteravond 25 dollar dan weet ik wel waar ik liever eet met meer service en verse ingrediënten. Maar hé dat kan gebeuren als je dingen uit wilt proberen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
We kregen wat rode en witte wijn om te proeven.
Als hoofdgerecht nemen we allemaal Chicken and Shrimp Carbonara. Sebastian had een hele portie en Tom ik deelden een gerecht en de meiden ook. Het was erg gezellig en het smaakte goed.
Toen we buiten kwamen zagen we dat het een heel stuk drukker geworden was en de wachttijd was opgelopen tot 45 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LONGHORN STEAKHOUSE -
Vanavond wilden we eten bij Longhorn en ik meende me te herinneren dat er langs de I4 van Tampa naar Orlando een restaurant langs de weg lag. Dat klopte ook, bij afslag 32 lag hij aan de linkerkant. Er stonden veel auto's op de parkeerplaats maar we konden direct aan tafel. Dat zou bij Longhorn aan de 192 waarschijnlijk wel anders zijn.
Tussendoor kregen we een gemengde salade of Caesar salade.
Vanavond had ik als hoofdgerecht Champagne Lobster filet met Parmesan mushroom risotto.
Center cut filet topped with lobster and finished with a champagne hollandaise |
Hannelore koos voor Sirloin met Lobster and grilled shrimp Mac 'n Cheese met Cheddar sauce.
Tom genoot van zijn biefstuk met blue cheese crust.
en Sebastian had weer erge trek en nam Prime rib en wat spare ribs.
Je kon merken dat het er hier in de keuken een stuk minder hectisch aan toe ging dan in Kissimmee want alles was perfect gebakken en er werd niet gehaast om de tafel opnieuw vol te krijgen. We hebben erg lekker gegeten. Uiteindelijk is dit maar 20 minuten rijden bij Davenport vandaan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BAYRIDGE SUSHI - 2189 E. Semoran Blvd., Apopka. Ze hebben ook locaties in Avalon Park en Longwood.
Vorige keer waren Tom en ik na het varen bij Wekiwa bij Bayridge sushi wezen eten in Apopka. Dit restaurant heeft allerlei onderscheidingen voor beste sushi. Op maandagen hebben ze een speciaal Happy Hour menu waarbij bier en wijn maar 3 dollar kosten, sushi 1 dollar en sushi rolls 3 of 4 dollar i.p.v. $ 8,50.
We bestelden allerlei soorten en het smaakte erg lekker.
Er zaten allerlei agenten van K9 in de zaak te eten, dus we voelden ons echt veilig, hihi.
Er is een uitgebreide kaart en zeker op maandag met zulke prijzen is dit restaurant een echte aanrader.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BONEFISH GRILL - 7801 W. Irlo Bronson Mem. Hwy, Kissimmee
's Avonds gingen we eten bij één van onze favoriete restaurants, Bonefish Grill. Dit keer gingen we naar het filiaal aan de 192 die nog niet zo lang open is. Er zijn diverse filialen in Orlando en omgeving.
Vooraf namen we de overheerlijke Bang Bang shrimp.
We kregen er lekker warm brood met een pesto oliedressing bij om te dippen.
Ik koos voor tonijn.
Ahi Tuna Steak met mango salsa
|
Boneless pork chop, fontina cheese, garlic, prosciutto, mushroom marsala wine sauce |
Coldwater lobster tail, steamed + served with butter for dipping |
sirloin, sweet lobster, lump crab, a velvety sauce with a hint of sherry + garlic whipped potatoes |
Artichoke hearts, fresh basil, lemon butter, fresh seasonal vegetable + choice of one fresh side.
|
Macadamia nut brownie, raspberry sauce, vanilla ice cream |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BERNINI OF YBOR - 1702 E. 7th Ave., Ybor City, Tampa
Ik had in een reisverslag van andere Florida fanaten gelezen over een Italiaans restaurant in Ybor City die erg leuk zou zijn: Bernini of Ybor en ik stelde dit in op de TomTom.
Ybor city is een historisch gebied in Tampa.
For decades, Spanish, Italian, Cuban, German and Jewish immigrants made their living by working in the cigar factories that were the main economic source for the city. Since then, factory warehouses have been converted into business lofts, restaurants, shops and more. Ybor City has grown to be known as Tampa's Latin Quarter, offering an ample menu of arts and culture, and is known for its popular nightclubs and entertainment.
We kregen lekker warm brood en boter vooraf en dronken er een biertje en een rood wijntje bij.
Als voorgerecht had ik Beef carpaccio.
Pepper Crusted Seared Thin Beef Tenderloin with Capers, Red Onions, Shaved Pecorino Cheese, Crostini & White Truffle Balsamic Drizzle
|
Wild Mushrooms, Goat Cheese, Mozzarella, Shaved Pecorino & Basil Pesto
|
Fresh Bartlett Pears Poached in Port Wine Simple Syrup with Toasted Almonds, Goat Cheese, Arugula & Champagne Cherry Vinaigrette
|
Na het eten wandelden we nog een klein stukje door de straat en Tom kocht wat handgemaakte sigaren in een winkeltje.
FISH BONES - 6707 Sand Lake Road, Orlando
Een goede Amerikaanse vriendin van ons die ook gek is op lekker eten had al een paar keer gezegd dat we het restaurant Fish Bones eens moesten proberen. Er zit in Orlando een filiaal aan Sand Lake Road. (Niet te verwarren met Bonefish grill.)
We gingen op tijd eten, dat vind ik erg fijn en het is dan nog niet zo druk. De auto werd gratis voor ons geparkeerd door Valet parking en we konden direct aan tafel.
Er was een groot open vuur als je binnenkwam waar ze druk bezig waren vis en vlees te grillen, dat rook heerlijk.
We hadden een zeer vriendelijke ober die van alles en nog wat vertelde. We hebben alleen ontzettend moeten lachen om zijn naam; Fluffy.
Tom nam vooraf de aanbevolen Key West shrimp cocktail.
Ik had zin in een soepje en koos voor de New England Clam Chowder.
Rich and creamy chowder with Cedar Key middleneck clams
|
Tussendoor kregen we een smakelijke garden salad en garlic-cheese butter bread.
Ik koos voor de verse Mahi mahi vis die op cederhout gerookt was met een Parmezaanse kaas korst en kreeg er red skin garlic mashed potatoes bij. De foto is jammer genoeg bewogen.
Tom probeerde de Prime rib in een jus waar ze bekend om staan en vond het erg lekker. Hij kreeg er Cajun Parmesan fries bij.
THE CROOKED SPOON - 200 Citrus Tower Boulevard, Clermont
Vanavond hadden we een iets mindere restaurant ervaring maar ja dat kan ook niet anders als je allerlei restaurants wilt uitproberen.
We gingen eten bij The Crooked Spoon in Clermont. Dit restaurant ligt vlak bij Lake Louisa state park.
Ze noemen het zelf ook een Gastropub en het is niet echt een gezellig restaurant. Het is vrij kaal ingericht en er hangen wel meer dan 20 televisies binnen.
We bestelden een voorgerecht en wilden nog even wachten met bestellen van het hoofdgerecht. Als appetizer namen we Hummus Duo die we deelden.
Grilled Pita, Traditional Hummus and “Chef’s Choice” Hummus, Kalamata Olives, Feta, Tomato, Grilled Naan
|
Ik had gekozen voor Herb marinated grilled chicken breast. De kip was wel goed gekruid maar erg droog, de polenta daarentegen was superlekker.
Rosemary Goat Cheese Polenta, Broccolini, & White Wine Mushroom Sauce
|
Bacon Wrapped Angus Beef Meatloaf, Mashed Potatoes, Sautéed Seasonal Vegetables, House-made BBQ Sauce
|
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
We reden naar The Loop waar we vanavond een hamburger met lekkere frites gingen eten bij Five Guys. Dit is de eerste burger voor mij deze vakantie.
De hamburgers "all the way" zijn hier superlekker.
Het restaurant is niet erg gezellig ingericht met veel tl licht en kaal meubilair. Een Johnny Rockets restaurant is dan misschien leuker, zoals een echte 50's diner. Maar de burgers zijn hier wel erg lekker. De hamburgers "all the way" zijn hier superlekker.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PF CHANG'S - 4200 Conroy Road, Orlando. Er is ook een filiaal in Winterpark.
Dit restaurant zit net als de Cheesecake factory, The Capital Grille aan de buitenkant van de mall.
Ze hebben er een speciaal menu voor 2.
Main Menu |
FOUR-COURSE PRIX-FIXE MENU $39.95 Price may vary by location. Tax and gratuity are not included. | |||||||||
Each choose a cup of HOT & SOUR SOUP or EGG DROP SOUP | |||||||||
| |||||||||
ENTRÉES (CHOOSE TWO) | |||||||||
From Noodles & Rice, Wok Classics*, Chang's Spicy Chicken, Mongolian Beef | |||||||||
Choose one: Dessert Wontons [order of 2] or one Sweet Treat to share Additional: Wontons [2] 1.95 / Sweet Treat 1.95 / Signature Desserts 3.95 | |||||||||
We zaten in een booth langs de kant van het restaurant en konden zo het restaurant mooi overzien.
Het was al aardig druk hoewel we er om half 6 al waren.
Ik nam de Egg drop soup en Tom de Hot & Sour soup.
Als starter kozen we de Lettuce Wraps wat één van hun specialiteiten is, erg lekker.
Wok-seared chicken, mushrooms, green onions and water chestnuts over crispy rice sticks, with crisp lettuce cups |
Black pepper-garlic sauce marinated flank steak, onions and bell peppers en
|
Handmade, warm and crsipy wontons filled with vanilla cream cheese, dusted with powdered sugar, served with vanilla and raspberry sauces and fresh mint |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
COOPER'S HAWK - 529 N. Alafaya Trail, Orlando (Waterford Lakes) of 8005 International Drive, Orlando.
Wat is er toch een keuze aan lekkere restaurants in Orlando en omgeving, naast alle vertrouwde ketens. Vanavond hebben we ook weer een topper geprobeerd; Cooper's Hawk winery & restaurants.
In Orlando op International Drive (tegenover Fishbones waar we eerder deze week geweest zijn) zit ook sinds kort een filiaal maar wij hebben het restaurant bij Waterford Lakes geprobeerd.
We gingen al vroeg eten en toen was het nog erg rustig in het restaurant, maar wel Happy Hour en alle wijnen waren 5 dollar en de appetizers 7 dollar. Later op de avond werd het steeds drukker.
De bediening was vriendelijk en we kregen Pretzel bread bij binnenkomst.
Daarna bestelden we een Roasted vegetables and goat cheese flatbread als appetizer, die we deelden.
Mozzarella, Roasted Grape Tomatoes, Pesto, Basil, Balsamic Glaze
|
Mozzarella, Roasted Grape Tomatoes, Pesto, Basil, Balsamic Glaze
|
Prosciutto, Provolone, Garlic, Sage, Artichoke Hearts, Capers, Tomatoes, White Wine Lemon Sauce, Mary’s Potatoes, Asparagus
|
VITO'S CHOPHOUSE - 8633 International Drive, Orlando
We hebben heel lang getwijfeld bij welk restaurant we onze vakantie af zouden sluiten en dachten dat we alle goede restaurants al gehad hadden maar vanavond hadden we weer zo'n topper.
We gingen eten bij Vito's Chophouse aan de International Drive vlakbij Pointe Orlando.
Dit restaurants kreeg goede recensies en hoort samen met Fishbones, Johnnie's Hideaway, Moonfish en Charley's Steakhouse tot Talk of the town restaurants.
De auto werd netjes voor ons geparkeerd door valet parking en we konden direct aan tafel. Het restaurant was gezellig ingericht met heel veel booths en flessen wijn overal.
Ik nam een glas lekkere Chardonnay en Tom had een glas rode wijn. We hadden een ontzettend aardige serveerster die van alles en nog wat uitlegde en vertelde.
Vooraf bestelde ik de beef carpaccio die echt heerlijk dun gesneden was met Parmezaanse kaas (Seasoned, seared-tenderloin thinly sliced and drizzled with a unique Creole aioli, topped with fresh Reggiano-parmesan and mixed arugula greens)
Tom koos mosselen mariniere als appetizer (Fresh mussels simmered in a fragrant broth of white wine, celery and tomatoes).
Tussendoor kregen we warme broodjes met Parmezaanse kaas en een House salad.
Er lagen enorme stukken vlees op, De grootste was een Tomahawk Long Bone Ribeye van 30 oz en er was zelfs een Mastercut van 52 oz!!
Tom bestelde de filet mignon van slechts! 8 oz met een cognac pepersaus.
Ik had zin in vis en nam de Mediterranean bbq Tuna Mignon, deze werd geserveerd op een zoutsteen.
Peppercorn crusted “Ahi” tuna mignon, seared rare and served with crispy herbs and our signature sauce |
Wat een geweldige afsluiter van onze (culinaire) vakantie.
Ik hoop van harte dat jullie genoten hebben van onze eetverslagen en het jullie inspiratie geeft om ook nieuwe restaurants uit te proberen.
Zo, ik ben er even voor gaan zitten. Lekker alles gelezen, en nu heb ik honger haha!
BeantwoordenVerwijderenZet je blogpost even onder mijn favorieten, kan ik het even als naslagwerkje gebruiken voor mijn komende vakantie. Bedankt!
Haha, dat heb ik precies hetzelfde gedaan Cindy, erg handig zo'n overzicht, bedankt Anita!!!
BeantwoordenVerwijderen